Groene weide

Prachtig kampeerterrein aan de rand van Kwadijk

Kamperen in de natuur, dat is wat de Weidevogelzicht u biedt. Het 3 ha grote terrein heeft een grote variatie: grasstroken worden afgewisseld met ruiger terrein en weide, een boomgaard, sloten, waterpartijen en veel boerenland. Bij aankomst zoeken we gezamenlijk een plek uit: dicht bij het riet, met uitzicht op watervogels en koeien, beschut achter een bosje, heerlijk in de zon, ver weg op een idyllisch plekje, of toch lekker dicht bij het sanitair? Weidevogelzicht heeft geen afgebakende plekken, dus overal heeft u uitzicht en waant u zich in de natuur. Het kampeerterrein ligt in de zeevang (vroeger in de vang v/d Zuiderzee) waar vele kleine dorpjes zich in het waterrijke veenlandschap bevinden, nu het Nationale Landschap Laagholland. Waar je heerlijk kan kanoën, wandelen, fietsen naar o.a. Edam (kaasmarkt), IJsselmeer en Volendam kan bezoeken. Aan het boerencampingterrein ligt een aanlegsteiger en een startplaats van waaruit met kano’s verder de polder ingetrokken kan worden. De zeevang ligt ten noorden van Purmerend en in het  een geweldig mooi polderlandschap met veel vrij liggende fietspaden.

Kamperen bij de boer

Koeien, hazen en vogels om je heen

Weidevogelzicht is een mooi, ruim en groen kampeerterrein met net sanitair. Gedurende het gehele jaar zijn wij geopend en hebben we ruimte voor ca. 15 kampeerplaatsen. Gasten met een caravan of een tent zijn dus van harte welkom. Bij aankomst wordt gezamenlijk een mooie plek uitgekozen op een van de grasvelden. Ook kleine campers zijn welkom, waarvoor een aparte verharde standplaatsen beschikbaar zijn, om te voorkomen dat het voertuig in de veengrond wegzakt. Over het terrein verspreidt zijn aansluitingen met 6A stroom. Weidevogelzicht is een autovrij kampeerterrein. Auto’s worden geparkeerd op de parkeerplaats. Er is gratis Wifi beschikbaar.

Het kampeerterrein van Weidevogelzicht ligt in de zeevang op veengrond. Daarom moet er rekening gehouden worden met deze zachte ondergrond bij een lang verblijf. Gedurende het kampeerseizoen van ca. 5 maanden is de grond het hardst. In deze maanden is het veen goed ingedroogd en de graszode stevig en heel geschikt om op te kamperen. Buiten het kampeerseizoen kunnen caravans en campers op de verharde standplaatsen staan. Het kampeerseizoen is vanaf eind april tot begin september.

Weidevogelzicht heeft +/- 15 plaatsen voor tenten en caravans . Daarmee kunnen al onze gasten gedurende het hele seizoen een mooie groene plek op het gras uitzoeken. Daarnaast is er ook nog plek voor 5 campers op het verharde gedeelte. En er zijn ook nog twee huisjes en een hooiberghut.

Er zijn geen specifieke  openingstijden van de receptie, ofwel de gehele dag bereikbaar en open.
De receptie kan altijd gebeld worden, bij geen contact wordt u terug gebeld. Telefoonnummer waarop we bereikbaar zijn is: 0299-621973

Weidevogelzicht heeft een klein en rustig kampeerterrein in de directe omgeving van de steden Kwadijk, Edam, Volendam en Purmerend. Bezoekers zijn van harte welkom: we vragen een kleine vergoeding als entree en verzoeken bezoekers om de auto op de aangewezen parkeerterrein te parkeren. De ervaringen hiermee zijn goed en de bezoekers passen zo binnen het kleinschalige en rustige karakter van de boerencamping Weidevogelzicht.

Samen
op één veld

Bescheiden kampeerfeest met vrienden of kinderen

Wat is er mooier om met je familie of vrienden een weekend te gaan kamperen? Wat is er mooier om als je jarig bent met je vriendjes/vriendinnetjes een nachtje in een tent te slapen? Weidevogelzicht heeft speciale arrangementen voor kamperen op een veld. Voor kinderkampeerfeestjes is dat een combinatie van een nacht kamperen, met z'n allen kanoën en voor 's avonds een vuurkorf met grote zak hout. Bij kinderkampeerfeestjes vragen we begeleiding van 1 ouder per vier kinderen.

Ruim,
en net sanitair

Rustig en bescheiden

Het kampeerterrein van Weidevogelzicht heeft ruime en nette sanitaire voorzieningen. Het sanitair wordt goed bijgehouden en schoongehouden.

Het merendeel van de kampeerplaatsen is voorzien van stroomaansluiting (6A). Er zijn verschillende watertappunten en er is een uitstort voor chemisch toilet.

Bij aankomst is er voor onze gasten een map beschikbaar met praktische informatie zoals wandel- en fietsroutes in de omgeving.

In de receptie verkopen we boeren producten, zoals melk, boter en aardappelen (eigen producten). Er is draadloos internet gratis beschikbaar.

Kajaks, kano’s en enkele (elektrische)fietsen zijn te huur.