Informatie over de boerderij

De boerderij is anno 2008 verbouwd, de foto die hierboven staat is van na de verbouwing.

 

Boerencamping Weidevogelzicht biedt kampeerplaatsen, trekkershutten en een zomerhuisje.
Ook hebben we huisverkoop van aardappelen, boter, uien en eieren

De boerencamping is gelegen in de zeevang (vroeger in de vang v/d Zuiderzee) waar vele kleine dorpjes zich in het waterrijke veenlandschap bevinden, nu het Nationale Landschap Laagholland geheten. Je kunt hier heerlijk fietsen naar o.a. Edam (kaasmarkt), IJsselmeer en Volendam.

Wij Ad en Karin Beentjes met 4 dochters hadden een melkvee bedrijf met 55 melkkoeien en 35 stuks jongvee en daarnaast verkopen wij aardappelen en eieren aan huis. Alle gasten konden ’s avonds met de boerin meelopen om koeien te halen en de kalfjes te voeren.
Je kon ook helpen bij het melken van de koeien. Zoals je leest is dit een mooi verleden, aangezien we de koeien sinds 2017 weg hebben gedaan. Daarmee is de boerderij niet dierloos, aangezien er vaak nog koeien van andere boeren op het land staan en de geiten en paard ook nog aanwezig zijn. Ofwel er is iets minder bedrijvigheid rondom de koeien, maar daarmee nog steeds een boerencamping om heerlijk tot rust te komen. De weidevogels zullen er altijd zijn en blijven het gehele jaar trouw aan dit gebied.

In 2006 zijn wij een camping gestart, voorzien van geheel nieuwe sanitaire unit. Wij hebben een 4-persoons huisje gebouwd, inclusief vloerverwarming, gelegen aan het water. Je kan vanaf het terras je hengel uitgooien voor een witvisje maar ook voor een karper. Met prachtig uitzicht op de watertoren die je kan natekenen of schilderen.
Wilt u een nachtje lekker slapen en even bijkomen van uw trip. Hiervoor hebben wij trekkershutten te huur. Ook deze zijn voorzien van vloerverwarming en geschikt voor ongeveer 4 personen.

Op het bedrijf van 37 ha. doen we aan weidevogel bescherming waar vele soorten hun nesten kunnen uit broeden (Grutto, Kievit, Tureluur).


Foto's om de boerderij...

vissen.jpg
1
Afbeelding-002.jpg
2
Afbeelding-003.jpg
3
Afbeelding-004.jpg
4
Afbeelding-005.jpg
5
hulpje.jpg
6
bloembollen.jpg
7

Genieten van de weidevogels.
Gaat u mee het weiland in?
wv2.jpg
8
wv1.jpg
9
wv3.jpg
10
wv4.jpg
11
koeien.jpg
12
boot.jpg
13
12.jpg
14
ballen.jpg
15
molen.jpg
16
sneeuw.jpg
17

Vindt u het het leuk om bij ons te komen kamperen? Belt u ons gerust, telefoon: 0299-621973. Of neemt u contact met ons op, klik hier voor meer informatie. Wij geven u zo spoedig mogelijk antwoord!