Weidevogelzicht

U kunt ons bereiken:

Boerencamping Weidevogelzicht

Familie Ad en Karin Beentjes
Kleenweg 1
1471 ED Kwadijk

telefoonnummer: 0299-621973 (bij geen contact wordt u terug gebeld)
e-mailadres: weidevogelzicht@kpnmail.nl

Facebook 

Gastvrij voor mens en dier

11 juli 2007 - door Sophia Geuze

Het boerenland van Karin en Ad Beentjes herbergt grote en kleine bewoners. Vijfenvijftig koeien begrazen de weiden. Ad, Karin en vrijwilligers van de Agrarische Natuurvereniging Waterland zorgen dat weide- en watervogels ongestoord kunnen foerageren en broeden op hun land in Kwadijk. Kampeerders zijn van harte welkom om dat op hun boerencamping Weidevogelzicht mee te maken.

Kwadijk vormt samen met onder andere Oosthuizen en Middelie de lintdorpen in de Beemster in Noord-Holland. Karin maakt een weids gebaar naar het gebied voor hun boerderij. ,,Dat was allemaal vaarland.'' Vaarland was geen onder water gelopen land, maar land dat alleen per boot bereikbaar was. Alles, ook het vervoeren van koeien en machines, ging met platte boten. Na de ruilverkaveling rond 1960 zijn er veel meer wegen aangelegd. ,,Deze boerderij werd in 1963 gebouwd. Toen kon je hier pas komen via een weg.''

Bron: nederlands dagblad - https://www.nd.nl/nieuws/leven/gastvrij-voor-mens-en-dier.113368.lynkx

Bereikbaarheid en route

Vijftien minuten vanaf het centrum van Kwadijk.

Weidevogelzicht is per auto goed te bereiken via de A7 afslag 6 (Purmerend Noord) en de N244. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid op het terrein van Weidevogelzicht. Per openbaar vervoer kunt u Weidevogelzicht bereiken met de trein tot station Purmerend. Vandaar kunt u een OV-fiets huren, u laten brengen door een taxi of u kunt met de bus naar bushalte "Koogsingel, Purmerend". Vanaf deze bushalte kunt u in ca. 15 minuten naar Weidevogelzicht wandelen.

Laag Holland